Bazı Ülkeler İçin Çok Önemli Bir Not!

Birçok ülkeye girişte, üzerinizde ne kadar para olduğuna dair bir soruyu cevaplamanız gerekmektedir. Çoğunlukla buraya, ben de dahil olmak üzere, yanımızdaki paranın belkide yarısını sadece yazıp geçeriz, mantık şudur, benim üzerimdeki parayı neden onlara tamamen bildireyim ki? diyelim 2000 USD yanımızdaysa, biz 500 USD yazarız..

Diyeceksiniz ki, bunda ne var sorun olacak? O zaman size aklınızın almayacağı bir olayı haber vereyim de şaşırın….

Sırbistan gümrük polisleri, Avrupa’da çalışan işçilerimizin , sınır girişlerinde beyan ettikleri miktara bakarak, sınır çıkışında tüm paralarını arıyor ve kayıt haricinde çıkan tüm paralarına el koyuyor. Diyelim yolcumuz üzerindeki parayı 2000 Euro pşaral bildirdi ve ülkeden çıkarken üzerinden yapılan aramada 10.000 Euro çıktı, 8.000 Euro’ya el konuluyor.. Yapacak bir şey de maalesef yok çünkü üzerinizde olduğunu beyan edip, imzaladığınız miktar sadece 2.000 Euro… Demek ki bu diğer kısmı GAYRİ RESMİ bir şekilde kazandınız diye düşünüyor ve el koyuyor UYANIK SIRPLAR…

Haa bu arada, sadece Sırpların bu yolla elde ettikleri gelir, sadece TÜRK İŞÇİLERDEN, BİR MİLYON EURO…………..

Ağlamak istiyorum……………..

Siz siz olun şu uyanıklara kuruşunuzu kaptırmayın……..

18.05.2003

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.