Çekirdek Yemek Yasaklansın!!

Çekirdek yemek biz Türk insanına ait bir alışkanlık, o kadar ülke gezdim daha hiç bir tanesinde çıt çıt çekirdek yiyen bir millete rastlamadım.

Çekirdek yemeye aslında karşı değilim hatta ben de zevkle yerim bazen maç seyrederken o stresle…. Ama bir nokta var ki beni çıldırtıyor açıkcası çekirdek kültürümüzle alakalı….. BİZ ÇEKİRDEK YEMEYİ MAALESEF BİLMİYORUZ…. İnanmıyorsanız sokaklarımıza bir bakın… Her köşede çekirdek kabukları görebilirsiniz… Bu ülkemizle bağdaşan bir parça gibi.. Parka gidersiniz, çekirdek kabukları, stadyuma gidersiniz aynı, köşe bucak çekirdek kabukları…..

Temiz bir millet olduğumuzu iddia ediyoruz…maalesef değiliz… Kendi komşumdan örnek vereceğim, dün bir torba çekirdek kabuğunu sokağa dökmüşlerdi pencereden….. Yemek güzel ama bu sokağa kabukları tmak nasıl bir kültürdür? Siz karar verin…

Denebilir ki, insanları ikaz edelim…. Hiç bir işe yaramaz… Üstelik yediğiniz dayak ta size kar kalır. Hastane odanızda çaresiz çekirdek yersiniz vakit geçirebilmek için…..

Çözüm, kökten çözüm… İnsanlar çkirdeği nasıl yemesi gerektiğini öğrenincey kadr yasaklamak gerekiyor. Singapur’da sakız çiğnemek yasak biliyorsunuz. Nedeni çok basit, ülkemizi temiz tutalım!

Yaşadığımız yer hepimizin..Başka Türkiye yok! Neden bu kadar vurdumduymaz ve umursamazlık yapan bir milletiz?

Gelin çekirdek yemeği yasaklamayalım ama nasıl yiyeceğimizi ve kabuklarını nasıl toplayıp çöpe atacağımızı öğrenelim… Gerekirse televizyonlarda bu tip bir kampanya başlatalım..

31.07.2003 

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.