Emniyet Teşkilatımıza Teşekkürler…

  23 Şubat akşamı otoparktan arabam çalındı. 7 seneden beri aynı otoparkta güvenle duran arabanın aniden çalınması cidden şok etkisi yaptı bende…
Geceyi Aksaray Polis Karakolu’nda geçirdik ve zabıt tutuldu.
24 Şubat akşamı arabanın terk edilmiş bir şekilde bulunduğu haberi geldi.
Arabayı anahtarı olmadığı için çekici ile Gayrettepe 2.ci Şube otoparkına getirmişler.Haftasonu işlerim nedeniyle Dubai’de olduğum için bugün gelir gelmez merkeze gittim detayları öğrenmek için…
Sabah 9’dan akşam 7’ye kadar işlemlerin bitmesini bekledim. Sitem ettiğimi sanmayın bu yazımda..Tam aksine;bugün polisimize hayran kaldım demek için bu yazımı yazıyorum…
Hep gazetelerden, basından okur geçerdim olayları, yakalananları… Kim ne şekilde yakalanır umursamazdım bile.. Yakalanmış işte ya;okur geçerdim haberleri…Bugün anladım ki kazın ayağı o kadar da kolay değilmiş.
Düşünsenize eline silahı alıp birileri yolunuzu kesiyor ve neyiniz varsa alıyor elinizden…Biri arabanızı gaspediyor kaçıyor, el kol sallayarak dolanıyor birşekilde… Öteki sahtekarlık yapıyor, diğeri göz kırpmadan adam öldürüyor…ve…birileri bu azılı insan bozmalarını kahramanca kovalayıp, canını ortaya koyarak yerine göre yakalamaya çalışıyor…. Kahraman demeyeyim de ne diyeyim ben şimdi sorarım size…
Dün akşam bir grup motorsikletli gaspçı yakalanmış.
Sabah bekleme odasında başladı olaylar. Bir adam bekliyordu odada, sordum neden orada olduğunu…18 yaşında oğlunun akşam asker karşılamak için motorsikletle evden çıktığını ve gece 11’de eve gelerek yattığını ve gece 4’te polisin kapıyı çalarak çocukla kendisini buraya getirdiğini söyledi. Adam olayın içyüzünü bilmediğini, ama arkadaş ortamının oğlunu yaktığına inandığını söyledi….
Ardından odaya 20’li yaşlarda bir genç girdi, sorgudan çıkmış..Akşamki olayla alakalı ifadesi alınan motorsiklet tamircisinde çalışan biriymiş.Olay sırasında 27 yaşlarında olan arkadaşının öldüğünden bahsetti.Çok iyi bir insandı ve ufacık çocuğu vardı dedi.
Biraz sonra başkası geldi. Kapkaç çetesinin cebinde ne varsa gaspettiği bir kamyon şoförüydü bu da. İzmir’e akşam yola çıkacağını ama gece boyu uyuyamadığı için mağdur olduğunu ve kaybedeceği paradan bahsederek sitemler etti. Lanetler yağdırdı çetedekilere…
Öğleden sonra 2 tane daha mağdur geldi. Bunlar da olayı anlattılar, yolda yürürken silah çekilmiş ve ceplerinde ne varsa alınmak istenmiş, boğuşmaya başlamışlar fakat kafalarına silahı dayayınca çetedeki diğer eleman çaresiz boyun eğmişler.
Akşamüstü bir genç kız geldi ağlaya ağlaya… Kardeşi çetedekilerden biriymiş, bir dakika görebilmek için çırpındı kardeşini. Sonunda birkaç dakika bile olsa görerek muradına erdi ve ağlaya ağlaya gitti…
Sabah gördüğümüz baba akşam üstü son haberler netleşince yere yığıldı, oğlu çete mensubuydu maalesef ve çatışmaya da girenlerden birisiydi. Beddualar ediyordu oğluna, yaktı hepimizi ailecenek, ben artık o mahallede oturamam, dedikodulardan yaşayamayız zaten diyerek ağlıyordu.
Çete çökertilmişti bir gecede…Olay son şekliyle bize de tabii ki intikal etti orada olduğumuz için… 4 kişiydiler. yaşları 18 ila 27 arasındaydı, gençlerdi. Hayalleri vardı, nasıl olacaksa telefon çalarak, cüzdan gaspederek zengin olacaklardı. Gözlerine kestirdikleri insanları durdurup soyuyorlardı silah zoruyla. Keyifliydi işleri, her akşam 3-5 kişiyi soyuyorlardı ve zevkle bölüşüyorlardı.
Ta ki dün akşama gelene değin. Yolunu kestikleri kişi maalesef bir sivil polisti. Adama silah çekip soymaya kalktılar, ve polis te silahını çekerek ateş etti ve vurdu birini, diğerleri kaçmaya çalıştı ama çevik kuvvet olay yerine zamanında gelerek hepsini sabaha kadar ele geçirdi.Evine kaçanları da gece yarısı evlerinden topladı polis ekipleri.
Ölen kişinin üzerinde tam 3 cep telefonu bulunmuştu, bunlar da bugün ifadelerini veren kişilerin telefonlarıydı.
Motorsiklet çetesi geride bir sürü acılı insan bırakarak çökertilmişti. Biri ölmüş, 3’ü hapse girmiş ( en az 10 sene hapis yatacaklarmış) , aileleri harap olmuştu.

Kendi derdimi unutup bugün bu olaylara takılmıştım açıkcası. Arabamın bana verilmesini beklerken bu insanların farklı dünyalarına misafir olmuştum. Bir an o açı, bir an bu açı derken hepsini dinleme şansım olmuştu.

Sonuç olarak gördüm ki; hayal ile gerçek dünya çok farklı. Filmlerdeki mafya kahramanlarının hepsi gerçek hayatta çapulcu olarak kabul gören insanlar. dizilerde bize kahraman diye gösterilmeleri ise tamamen bir vatan hainliği. Gençlerimizin deli akan kanlarının akışını bozan bu dizileri ve filmleri acilen yasaklamak gerekiyor.

Çocuklarınıza sahip çıkın. ARKADAŞLARINA DİKKAT EDİN…Arkadaş adamı rezil de eder vezir de derler..doğru derler…

Allah hepimizi kazadan, beladan, kötü insanlardan korusun. Askerimizi de Polisimizi de başımızdan eksik etmesin.. Allah yardımcıları olsun hepsinin….

28.02.2007

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.