Gönüllüler Aranıyor

Geçen gün, eski komşum sağolsun, ziyaretime geldi. GÖNÜL KUŞAĞI DERNEĞİ’nden bahsetti. Bu derneğin özelliği, fakir aileleri tesbit ederek, her üç ayda bir erzak yardımı yapmalarıydı. Kendisi de bilfiil bu erzakların ailelere dağıtımında görev alıyordu. Bu ilginç hizmeti başka dernekler de doğal olarak yapıyorlar fakat ilginç olan bu dernekte çalışanların neredeyse hepsi GÖNÜLLÜ olarak bu işleri yapıyorlar.

Anlatılanlar etkileyiciydi, kimse kusuruma bakmasın ama ben senelerdir bu tip yardım kuruluşlarının topladığı paraları farklı yerlere aktardığı yönünde doğal şüpheleri olan biriyim ve en doğru olanın, gidip yerlerinde bu derneği incelemek olduğuna karar vererek, iki gün önce Ümraniye’deki dernek bürosuna bizzat gittim. Kapıdan girişte erzak çuvalları dikkati çekmekteydi. Çaydan tutun da, reçele kadar bir evin acil mutfak ihtiyaçları sıra sıra dizilmiş, bazıları çuvallara konulup ağızları bağlanmış ve hazır bir şekilde bekliyordu.

Yönetimden Mahir Bey ile yaptığımız görüşmede, dernek hakkında genel bir bilgi sahibi oldum. Dernek, şu anda 1500 aileye erzak yardımı yapmaktaydı ve yakın gelecekteki amaç, 6000 aile sayısına ulaşmaktı. Dernekte görev alan herkes kendi isteğiyle geliyor ve hizmet ediyordu ki bu bence olayın en güzel tarafıydı…İnsanlar hep birşeyler kazanma uğruna çalışmayı prensip edinirken, zamanını, parasını ya da arabasını himmet ederek hizmet eden insanların elleri öpülmeli bence…

Sistem şu şekilde işliyor. Para yardımı yapabilenler paralarıyla destekliyor. Talebeler, okullardan arta kalan zamanlarında geliyor ve erzak paketlerini çuvallara dolduruyorlar, başka grup evlerin adreslerini alıyor ve erzakları arabalara koyup evlere bizzat teslim etme işini üstleniyor. Tam bir kardeşlik ortamında gerçekleşen bu hizmet zincirinde belki de en güzel olan şey; fakir aileleri REKLAM MALZEMESİ yapmıyorlar, çünkü yapılan yardımlar özellikle akşam saatlerinde yapılıyor ve asla medyatik şova dönüştürülmüyor. Kimse kusura bakmasın ama ben bir fakir aile olsam sırf ekranlara çıkmamak uğruna yardım istemezdim herhalde. Fakirin de GURURU olduğu unutulmamalı..

Ben GÖNÜL KUŞAĞI DERNEĞİ’ni incelemeye devam ediyorum. Elimden geldiği kadarıyla da yardım etmeye çalışacağım. Bu yazıyı okuyan sizler de bu mükemmel yardımlaşma sisteminde yer almayı düşünebilirsiniz, bu para yardımı değil tabii ki sadece..Mahallenizde çok fakir insanlar olabilir, bu insanlar hakkında bilgiyi derneğe ulaştırabilirsiniz. eğer gerçekten fakirlerse, kayıtlara girdikten sonra maddi durumları dzelinceye kadar erzak yardımı alabilecekler.

Dernek sitesi genel olarak size bilgi verecektir:
http://www.gonulkusagi.org.tr

Gönüllüler aranıyor. Bu sefer insanlara hizmet için……….

19.11.2002

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.