Haberler

  Dünyanın birçok köşesine ve ülkesine gitme şansım oldu, Türkiye’deki televizyon rezaleti gibi hiçbir ülkede rezalet görmedim desem yalan olmaz!

Dünya standartlarında haberler, normalde öncelikle ülke gündemi, ardından dünya haberleriyle devam eder, ardından spor haberleri ve hava durumu ile biter. Bizde ise, en gereksiz haberler, en detaylı noktalarına kadar gösterilerek insanların midelerini bulandırma noktasına getirilir.

Ülkeler, güçlü olduklarını haberlerle halklarına lanse ederken, ülkemizde haberler acizliğimizi, devletin çaresizliğini ve bu ülkede yaşanmaz dercesine haberleri ana haber programında sunarlar. Bunların amacı zaten milli birlik değil, direkt bölücülük yapmaktır.

Çin’de haberler devletin ciddi kontrolu altındadır. Ülkede olan olaylar asla halka duyurulmaz. Mesela Tibet olayları Çin halkının bilgisi dahilinde değildir, onlar ülkelerindeki sadece olumlu gelişmeleri duyar ve görürler ve devletlerine güvenleri sonsuzdur. Orada da sorunlar vardır ama bizdeki gibi zoom yapılarak halkın gözünün içine sokulmaz bu şekilde.

Hatırlarsanız Milli Futbol takımımız İsviçre ile yaptığı maç sonrasında olaylar çıkmıştı ve basınımız olayları en ince ayrıntısına kadar ve defalarca zoomlayarak dünyaya göstermişlerdi ve o maç sonrası milli takımımıza büyük cezalar gelmişti. Oysa İsviçre’de yapılan maçtaki iğrençlikleri biz hiç görememiştik (vatanseverlik bu oluyor işte!)

Haber özgürlüğü denilen noktayı kabul edebiliriz ama haber özgürlüğü demek ülke bütünlüğüne zarar vermek değildir bunu da ayırtetmek gerekmekte. Bu kendini bilmez basına kim dur diyecek? Devlet kendi çıkarlarına direkt bu kadar zarar veren basına nasıl bu kadar müsamahakar olabilir? Ortada milli birlik, beraberlik, huzurumuza karşı yapılan saldırı varken ve bu kadar aleni saldırıyı hepimiz görüyorken, yöneticilerimizin neden sessiz kaldığı da ayrı bir soru maddesi olmaktadır.

Haberlerin büyük kısmını oluşturan ne idüğü belirsiz sanatçı bozuntularının, gece kuşlarının ve kim kimin koynunda haberlerinin ne kadar mide bulandırdığını artık kabul etmeyeniniz var mı?

Ana Haber bültenlerinde,millet olarak, Ersoylardan, Sayanlardan, Avşarlardan başka haberleri duymaya oysa ne çok ihtiyacımız var…..Öyle değil mi?

25.03.2008

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.