İkinci Lale Devri Başladı

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi 15 milyonluk bir METRO KENT olan İstanbul’u güzelleştirmek adına ciddi çalışmalar yapıyor… Milletimize faydalı olan birçok! icraatlara en son LALE DEVRİ çalışmaları eklendi.

Şehrin dört bir yanına milyonlarca lale ekildi… Rengarenk bir göz zevki sunuldu hepimize… Sağolsunlar.. Allah razı olsun demekten başka bir söz ne haddimize bizim bu noktada…. Adamlar çalışıyorlar…

Gelelim olayın geri planında dönen olaylara… Belediyenin kendi internet sitesinden alıntı yapıyoruz:
Yüzyıllardır İstanbul’un sembollerinden olan lale, 2007’de çok daha görkemli bir şekilde bahara “merhaba” diyecek. Büyükşehir Belediyesi, ‘Lale Evine Dönüyor” projesi kapsamında şehrin dört bir yanını 7.3 milyon laleyle donatıyor. Proje kapsamında 1 milyon lalenin İstanbullulara dağıtımı da devam ediyor.
…..İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne 8 milyon 300 bin lalenin maliyeti toplam 2,1 Milyon YTL olacak. Lalelerin maliyeti için 1.7 Milyon YTL harcarken, dikimi için ise 393 Bin YTL masraf yapılacak.

Size sadece küçük bir örnek vererek konuyu kapatacağım:
İhtiyaçlı ailelere yardım ettiğimiz e-yardım derneğinde (Maddi desteksizlikten dolayı kapattık o derneği) 150 ailenin 3 aylık mutfak ihtiyaçları için sadece aylık 10000 YTL yeterli olabiliyordu. Bu parayla 600 kişi doyabiliyordu rahatlıkla, hem de 3 ay boyunca…

Laleler için milyonlarca YTL para ödeyen belediyemiz bu parayla İstanbul’da fakir aile bırakmazdı demek ki……

Birileri gene zengin oldu lale devri ayağına…Allah Bereket Versin! AMİNNNN!

16.04.2007

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.