Nargile Terörü

Son dönemlerde nargile kafelere giden arkadaşlarımdan duyduğum şikayetlere bir anlam veremiyordum..Taa ki kendim aynı problemi yaşayıncaya değin….
7 arkadaş nargile keyfi yapalım dedik. Tophane’ye gittik. Daha ilk vardığımızda otopark paraso 8 YTL alındı. 2 saatlik bir park için bu paranın alınması ilginçti.
Moralimizi bozmayalım deyip, adı çok ünlü bir nargile kafeye girdik. Masalarda hazır kuruyemişler konulmuştu. Bunlar şirketin ikramı diye düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.. Özellikle hiçbir açıklama yapılmayan bu kuruyemişler siz ikaz etmediğiniz anda hesabınıza 5’er YTL olarak ekleniyor. Anında bu 3 çeşit hesabınıza 15 YTL yansıtılmış anlamına geliyor. Haksız kazanç örneği tam anlamıyla bu…..
Neyse çaylar ve nargilelerimizi içiyoruz. O arada yanımızda fotoğraf çekmeyi seven bir arkadaşımız, marpuçların ve rengarenk tütün kutularının fotoğrafını çekmek için hareket ediyor, oooooooppppssssss….kimden izin aldınız siz!!!!! Diye ani bir çıkışma arkadaşa… İnsanları çekmiyorum sadece şu renkli köşeyi çekmek istemiştim diye korka korka cevap veren arkadaşa, sanki kanunsuz bir şey yapmışçasına: çekemezsiniz Ali Bey’den izin almadan! E peki Ali Bey’e gidelim diye destek veriyorum fotoğraf çekmek isteyen arkadaşıma.
– Ali Bey, birkaç fotoğraf çekebilir mi arkadaşımız insanları almadan!
-Olmaz!
-Neden ama? Anormal bir şey istemedik ki sizden…
-Uzatmayın kardeşim….
Oturuyoruz yerimize, arkadaş ciddi üzülüyor bu durumdan… Neyse uzatmayalım gene diyoruz. Geldiğimizden beri bir olumsuzluk zinciri devam ediyor ya hayırlısı diyoruz….
Hesabı alalım diyoruz sonra… 5 nargile ve 20 çaya ödediğimiz hesap 177 YTL!!!!! Bu kadarına da cidden yuhhh diyoruz artık.. Bu kadar kaba saba yaklaşılan bir yere bu kadar yüksek ücret alınmasına NARGİLE TERÖRÜ adını vermek zorunda kalıyorum sadece……
– Nargile fiyatlarının bir standarta oturtulması gerekiyor.
– Masaya müşteriye sorulmadan konulan her türlü ürün ücretsiz olmak zorundadır. Bunu fiyata sonradan eklemek kanuni midir?
– Maç seyretme parası adıyla her oturana yansıtılan maç ücretlerine ne diyeceğiz peki?
– Nargile içmeyecekseniz arka köşeye oturtacam sizi diyen garsonlar müşteri ayrımı yaparak nasıl bir ticaret yapmaktadırlar?
– Otopark ücretlerini her köşede kontrol eden Belediye Tophane’de alınan 8 YTL ücretten haberdar mıdır?
– Müşteri yolunacak kaz olarak mı görülmelidir?
Artık ismi bir ticari marka haline gelen ve turist ilgi merkezi olarak kabul edilen Tophane Nargile Kafeleri acilen bir standarta oturtulmak zorundadır…. Bu ticari terörün en kısa zamanda düzeltimesi ümidiyle….

2.10.2007

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.