Çin İşkencesi Yaptılar – Çin

Sakın çine gittiğinizde para bozdururken dikkatli olun mutlaka bankadan bozdurmaya gayret gösterin bankanın paraları bile sahte çıkabiliyor.Dikkatli olunuz
ve asla bir çinliye güvenmeyiniz o masum duruşlarının altında ne ÇİNLİKLER yatıyor bilemezsiniz.Kredi kartı kullanırken dahada dikkatli olunuz.Kısacası güvenme kontrol et.Tabii bunları neden bu kadar keskin ve kesin bir dille telaffuz ettiğimi merak ettiniz .Anlatayım:Geçen ay guanzhou da bir Türk arkadaşımın yanına iş araştırması yapmak üzere gittim Arkadaşımla işlerimizi bir kaç gün içerisinde hallettik para bozdurmam gerekti.
bir bankaya gittik usd verdik karşılığında yuen aldık bir kaç gün daha geçti dönüş günüm yaklaştı elimde çok fazla yuen kalmıştı kaldığımız evin yakınında olan aynı bankadan bu kez yuen leri verdim usd aldım haliyle kontrol etme gereği duymadım herşeye rağmen cebimde 100 yuen bulunuyordu taxi vs.için dönüş günü cebimde bulunan yuen ile havaalanına gittim.elimde oversize baggaj vardı(büyük ebatlı) oversize için 15 yuen para istediler.Fakat bende hiç yuen kalmamıştı.sadece 350 usd ve kredi kartlarım vardı.
Neticede görevliye 100 usd uzattım . dolara bakarak sahte olduğunu söyledi.diğerini ve diğerini uzattım 350 usd için dolarların sahte olduğunu over size baggaj ımı alamayacaklarını söylediler çaresizlik içerisinde kredi kartımı uzattım. onunda yetersiz bakiye gösterdiğini söylediler ısrarla seyehhat etmeden kontrol ettiğimi bakiyemin yeterli olduğunu iknaya çalıştım fakat nafile ilgilenmediler . artık uçağı kaçıracaktım yada oversıze baggaj ımı orada çinli…lara teslim edecektim .son bir çırpınışla havaalanı dışına kendimi attım elimle 100 usd sallıyorum birilerinin görmesini istiyordum.oltaya bir simsar takıldı bana elimdeki 100 usd yi change edebileceğini söylüyor ben anlamaz ayaklarına yatıyorum neticede önce yueni istedim parayı cebime koydum dolarları 350 usd yi hesini simsara verdim.arkama bile bakmadan havaalanının içerisine koştum . Garibim belki fark etmiştir.honkong a varınca yuenleri usd ile değiştirdim. Siz siz olun bir çinliye asla güvenmeyin

10.02.2005

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.