20 Milyon Çinli Turist Masalı

Son zamanlarda, ulkemizde Cinli turistlerin akin akin ulkemize gelecegi ve bunun icin cince ogrenmemizin yararli olacagi gibi hos ve sevimli yazilar ve yayinlar gormekteyiz.

Nereden cikti bu bir anda 20 milyon turist hikayesi? Anlatayim da gulun biraz… Son zamanlarda ulkemizde her kosede CIN MALLARI satilmaya basladi bildigimiz uzere. Cin`e sattigimiz fazla bir urunumuz yok. Aldigimiz urun sayisi ise hesapsiz. Devletimiz dogal olarak Cinli yetkililerle gorusurken bu sikintilarini sundugu zaman Cinlilerin verdigi cevap cok basit. Biz sizden ne alabiliriz ki? Hersey bizde size gore daha ucuz. Bizim onlara satabilecegimiz tek sey TURIZMIMIZ… Evet iste 20 milyon turist masali bu noktadan basliyor. Cinliler bizimkilere bizde size turist yollayacagiz SOZ! diyorlar ve bu kampanyamiz basliyor.

Kampanya basliyor baslamasina ama gelin gorun ki bu kampanya su an icin imkansiz. Yani birakin 20 milyon turisti, 2 milyon turist bile gelemez bu noktada. Bakin simdi:

1- Cin ile Turkiye arasinda ucak seferleri haftada 2-3 sefer yapilabiliyor. Her ucakta 300 kisi gelse, haftada en fazla 1000 kisi yapar. 52 haftada 52000 kisi sadece….

2- Cince TURKIYE= TU ER CHI olarak soyleniyor. TU karakteri TOPRAK anlamina geliyor. Cinli arkadaslarimin soyledigine gore bir Cinli icin TU karakteriyle baslayan TU ER CHI, ucsuz bucaksiz ova gibi bir ulke havasinda. Yani bir Cinlinin kafasinda Turkiye ilk duydugunda ova gibi bir ulke. O zaman nicin gideyim ki oraya diyor.

3- Turkiye, Cin`de fazla duyulan bir ulke degil. Reklama ihtiyaci var. Bunu yapacak tek yetkili DEVLETIMIZ tabii ki. Orada dergilerde, televizyonlarda Turkiye imajini adamlarin kafalarina guzel bir bicimde sokabilmek lazim oncelikle.

4- Bir Cinli turist dogal olarak yurtdisina yeni yeni ciktigi icin, aklinda resimleri ve okudugu kitaplardan etkilendigi Avrupa ulkeleri, Amerika gibi ulkelere gitmeyi tercih edecektir. Simdi siz ilk defa yurtdisina cikacaksaniz, Paris`e mi gitmek istersiniz yoksa 20 milyon TURK turistini bekleyen BURKINA FASO`ya mi gidersiniz…?

Sonuc olarak 20 MILYON CINLI TURIST olayi maalesef bir hayaldir bizim icin. Su anda yapabilecek tek sey altyapiyi CIN uzerine kurmaktir. Cinli Turistler Avrupali Bitli Turistlerden cok daha zengindirler ve daha cok para harcayabileceklerdir. Akilli bir yatirim yapilacaksa dogal olarak 1,5 milyar nufuslu Cin`de TURK imajini guzel bir sekilde sunmayi basarabilirsek ekonomimizdeki sikintilari cok kolay asabilecegimizi iddia ediyorum.

Neyse biz bu sene 50000 Cinli Turist getirebilsek bile buyuk basari olacaktir, inanin bana…

Hayal kurmayalim, gerceklere bakalim…

Saygilarimla

21.06.2002 

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.