Ttnet’in Adsl Kazığı

Ülkemizde bildiğiniz gibi yaygın olarak TELEFON hatlarıyla internete bağlantımız gerçekleşiyor. Telefon hatları genelde dunyada artık eskiyen bir bağlantı yöntemi… Fiberoptik hatlar, uydular ile hızlı internet bağlantıları dünyada yerini alırken ülkemizde halen telefon hatları üzerinden gerçekleştirdiğimiz YAVAŞ internet ile hem vaktimiz, hem de paralarımız uçup gidiyor.

Dünyada son zamanlarda internet hızında mükemmel gelişmeler yaşanıyor. 1 megabit bir baglantı artık hayal değil. Hong kong’da kaldığım otelde 2 megabit network sistemi sayesinde 300 megabyte dosyayı birkaç saat içinde yüklerken yaşadığım hayreti düşünebiliyorsunuzdur.

Sağolsun ülkemizdeki internet uydu baglantısını TTNET gerçekleştiriyor. Son donemlerde buyuk ataklar yapip bizleri daha hizli sistemler olarak bildigimiz, DSL, ISDN ve ADSL baglanti sistemlerini baslattilar.

Ben daha hizli oldugunu dusundugum, ve ucuz olduguna inandigim 256 kb ADSL baglantisi ile halime sukrediyordum. Verdigim AYLIK 140 milyon TL civari odeme sahsen Turkiye sartlarina gore epey hizli sayilabilirdi tabii ki. Fakat gecen gun CIN`deki arkadaslarim butun olumlu dusuncelerimi altust ettiler.

Cin`in kucuk bir kasabasinda yasayan bu arkadaslarim da ADSL kullaniyorlardi artik. Cin Telekom`u butun ulkeye yaydigi ADSL sistemi ile kullanicilarindan SADECE AYLIK 15 milyon TL karsiligi odeme ile siki durun TAM 1 MEGABIT baglanti veriyor. 1 MEGABIT BAGLANTI ve SADECE 15 MILYON TL……

Biz burada 256 kb baglanti icin ayda 140-150 milyon TL veriyorken, adamlar bizim baglantinin TAM 4 KATI HIZLI baglantiya sadece ve sadece ayda 15 milyon TL oduyorlar….

Burada denebilir ki orasi Cin, burasi Turkiye…Bence bu bir mazeret olamaz. ADSL`in bir maliyeti vardir, ama Cin bu kadar da ucuza malediyor olamaz zaten.

Diger bir konu, hadi diyelim bizim fiyatimiz bu…kabul edelim….Ama tam 1 senedir bizim mahalleye gelmesini bekliyoruz bu hattin. Adamlar kasabalara kadar sokabilmisken bu baglanti sistemini, hem de 1 megabit olarak, biz neyi halen bekliyoruz???

Arkadaslar, benim derdim bizim insanimizin goz gore gore kaziklanmasini engelleyebilmek. Kim olursa olsun, kimseyi kaziklamasin. Yaziktir. Insanimiz zaten ucu ucuna biriktirdigi uc bes kurusla internete saat hesabi yapip girebiliyor… Oyle arkadaslarim var ki inanin internete 10 milyon TL telefon parasini hesapladigi icin giremiyor.. Fiyatlari pahali tutmak kime neye yarar???

Yetkilileri uyaralim, mailler atalim saga sola. Degerli buyuklerimiz olaya bir el atsin.. Yaziktir bu millete yahu!! Ekonomik krizin zaten 2-3 senede bir vurdugu bir ulkede bari insanlarin INTERNET ozgurlugu yasaklanmasin…Fiyatlarin astronomik tutulmasi da yasaklamanin baska bir turlusu degil mi sizce de?

Herkesin INTERNET`i kullanabilecegi ve kaziklanmayacagi bir ulke olma dilegiyle…

Saygilarimla..

21.06.2002

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.