Saddam İdam Edildi….

 Saddam apar topar idam edildi…. Yıllarca onu destekleyen, onun mezaliminde başrolu oynayan Amerika suçluyu temizlediğine inanıyor bir idamla… Oysa arkadaki gizli eller halen keyifle dünyaya çomak sokmakla meşguller.

Saddam’ın idam videosunu izledim… Bir insan idama giderken bu kadar kendinden emin olabilir mi diye düşündüm bir an.. Karşısındaki cellatlar adamın kelime-i şahadet getirmesini bile bekleyemeyecek kadar aceleciydiler.. Saddam son saniyelerinde “Eşhedu En La İlahe İllalah, ve Eşhedü enne” dedi ve sonunu getiremeden asıldı..Eşhedü enne Muhammeden Resulullah demesini bekleyemeyecek kadar acele edildi…… YUHHHH yani YUHHHH!!! Yazıklar olsun idamda görev alan müslüman geçinen görevlilere… Dünyada yok böyle bir örnek tarihte.. İdam edilen insana son saniyelerinde son istekleri sorulur. Dua edecekse izin verilir. Hatta namaz kılmak isterse namazına da izin verilir…

Birkaç saniye sabredemediniz…Ne korkulacak bir adammış su Saddam yahu!

Kurban Bayramı namazı saatinde astılar Saddam’ı…Araplar bizden bir gün evvel Bayrama girdiler bu sene. Millet namaza giderken adam asıldı. Neden o saatlerde asıldığı da ayrı bir soru işaretidir….

Farklı mezheplerdeki müslümanların kaynaştığı senede iki bayram vardır. Saddam, özellikle bayramda idam edilerek sünni-şii karşı karşıya getirilmek istendi.. Başarılı da oldular nitekim. Bayramda Irak’ta bombalar patlıyor sayelerinde… şiiler sevinçle zıplarken, sünniler idamı tartışıyorlar.

Saddam’ı asla sevmedim.. Hiçbir adımında desteklemedim de. Mason Şark locasından olduğunu da biliyorum. Amerika ve yahudilere hizmet ettiğini de biliyorum…. Ama idam konusu başlıbaşına bir konu… Adamın son cümlesini bitirmeden aceleyle idam edilmesini asla kabul etmeyeceğim…

Dinime küfreden müslüman olsa diye bir atasözü vardır… Saddam zalimdi de onu asanlar ne kadar masumdurlar?

31.12.2006

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.