Türkiye`de Reform Yapmak

 Avrupa birliği hayranı bazı arkadaşlarımız, avrupa birliğine girebilmek için yapılan reformların ne kadar önemli olduğunu ve bizim ancak avrupa birliğine girdiğimizde modern ve demokratik bir ülke olabileceğimizi söyler oldular. Avrupanın önümüze koyduğu ve yapılmasını istediği kuralları seve seve yapar olduk bu nedenle.

Ülkemizde kardeşlik ve demokrasi adına yapılan her türlü gelişmeyi sonuna kadar desteklediğimi öncelikle belirtmek istiyorum. Biz, medeniyetlerin buluşma noktasında yaşıyoruz, ve üstelik binlerce yıldır bunu yapıyoruz. Doğal olarak farklı kültür ve medeniyetler birarada yaşarken, belli kurallara uymak zorundadırlar. Bu kuralları koymak için senelerce bekleyen ve Avrupa Birliği’nin emirlerini bekleyen yöneticilere ne demeli bilemiyorum!

Düşünün ki her gün binlerce insanın yürüdüğü bir yolda bir kayma olmuş ve çukur açılmış, siz bu çukuru kapatmak için senelerce beklerseniz bu sizin hatanızdır. Beklemekle o çukur kapanmayacaktır doğal olarak ve her geçen insana zarar vermektedir ve siz bu yoldan sorumlu olan bir yönetici iseniz ve harekete geçmiyorsanız bu sizin suçunuzdur.

Ülkemizde senelerden beri herkesin yanlış dediği ama kimsenin ilişmediği bazı noktalar, bir anda Avrupa Birliği’ne girme sevdasına yapılıverdi. Kutlarım tabii ki, hatânın neresinden dönülse kârdır, ama sormak istediğim nokta şu, bu reformları yapmak için illa ki birilerine mi ihtiyaç duymalıyız?

Top yuvarlaktır, senelerce top kare şeklindedir diyenler, neden avrupa sevdası sayesinde top yuvarlaktır tabii ki, der oldular? Yani bu insanlar mı topun yuvarlakolduğunu bile bile bize zorla kare dedirttiler, yoksa topun yuvarlak olduğunu avrupa sayesinde mi görebildiler????

Allah, insana akıl doğru ile yanlışı ayırdedebilsin diye vermiş … Ortada düzeltilecek yanlış giden birşeyler varsa bunları görmüyor olmamız imkansızdır. Buna rağmen avrupa bunları istiyor hadi yapalım demek yalakalık denilen en uygun tabirdir.

Biz kendimize yeteriz. Biz yapılan bu reformları kendi içimizde de halledemezmiydik? Neyi bekledi yönetimdekiler? Bu kadar sene boyunca, yanlış olduğunu göremediklerini mi düşünelim? Yani yöneticilerimiz kör müydü bugüne değin de bir anda hatalı noktaları görüp değiştirdiler ve bunu avrupa istedi diye neden yaptılar bu kadar sene yapmayıp???

Uzun lafın kısası, hataların düzeltilmesi için illa ki birilerine ihtiyaç yoktur. Hata hatadır ve düzeltilmesi en kısa zamanda gerekmektedir. Bugüne kadar bu hataları özellikle düzeltmeyip, ülkemizde teröre sebep veren yöneticiler insanlık suçu işlemişlerdir. Onların bu yangına körükle gidercesine tavırları yüzünden binlerce insanımızı kaybettik. Kürtçe serbest bırakıldı ve terör bitiverdi. Bugüne kadar buna izin verilse bu kadar insan kaybedilmeyecekti. PKK, anadili kürtçe olan insanları, Türkiye’de demokrasi yok bakın anadilinize yasak koydular diyerek kandırmadı mı senelerce?

Türk insanı zekidir, Türk insanı çalışkandır! (M. Kemal Atatürk)

UYANIN BEYLER!

Not: “UYANIN BEYLER!” bundan sonra sitemizin sloganları arasında kullanılacaktır 

15.02.2004

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.