Uçuş Notlarından

Senelerden beri ucaklarda seyahat ederim. Genelde degisik hatlarda uctugum icin karsilastirmalar yaparim. Hangi ucuslarda hangi insanlar nasil tepkiler verir diye. Insan zamanla bazi ilginc noktalari farkediyor. Dilerseniz birkac notu aktarayim buradan sizlere.
Herseyden once Turk ucaklarindan bahsedelim bu yazimizda….
Havaalaninda Turk oldugunu bircok insanin hareketinden anlayabilirsiniz. Ozellikle Tayland gibi tatil ulkelerinde genelde grupla gelen Turk arkadaslarimizin o bagiurtili konusmalari , abartili turistik hediyelikleri, yurtdisina gittigi belli olsun diye giydikleri takilar vesaire ile hemen dikkat cekeriz millet olarak.

Ucakta Turklerin oldugunu nasil mi anlarsiniz? Genelde sigara icmek yasaktir ama bir sigara kokusu gelirse burnunuza burada da bizimkiler vardir denebilir. Bizde cozum eksik olmaz, mesela uzun hatlarda , hostesten istenilen bir battaniyenin altindan sigara icenler mi dersiniz, tuvaletlerde ellerini islatip dedektorlerin mekanizmasini bozanlarmi dersiniz, genelde bizim ince zekamizdir bunlar….

Diger dikkat edeceginiz nokta icki icen Turkler olmali.. Bircok arkadasimiz ucaklarda servis edilen kaliteli ickilerin neredeyse hepsini icme yarisina girerler ve ardindan sarhos olup hosteslere sarkintilik yaparlar ve pilot bazen anons yapmak zorunda kalir, baen ucak indigi zaman o cok hos arkadaslar polis tarafindan sorgulanmaya alinir vs vs….
Ama son anlatacagim nokta eminim cogunuzun da basina gelen bir milli fanatizmimizdir. Ucak indigi anda alkislama fanatizmi, yok arkadas dunyada bu hareketi yapan baska millet. Varsa da ben gormedim henuz. Ucak yere degdigi anda kopan bir alkis neyi , kimi alkislariz bilmem ki……
Efendim yukarda yazdiklarimdan dolayi sahsi olarak kimseye bir ithamim yok burada. Bunlar sahsi yakaldigim noktalardir, iyi veya kotuye yorumlanabilir. BHata ettikse affola..
Saygilar

21.06.2002 

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.