Ytl=avrupa Bırlıgı Bızı Istemıyor!

 Bildiğiniz üzere YTL, Yeni Türk Lirası. Bu para birimine 2005 yılında geçiliyor. Hayatımızda YENİ bir dönem başlıyor bu para ile. Senelerdir enflasyon nedeniyle bir türlğ geçiş yapamadığımız bu 6 sıfırsız para birimine 2005 yılında geçiyoruz.

Avrupa Birliği bize Aralık 2004″te GÜN verecek. En iyi ihtimalle 2010 yılında Avrupa Birliği üyesi olma ŞANSImız var. Adamlar kaçıyor biz kovalıyoruz. Hristiyan Birliği olduklarını her ortamda ısrarla belirten bu Birliğe nedense bizi de alın demekten vazgeçemiyoruz.

Yeni Türk Lirası’na geçiş bence AVrupa Birliği ile yollarımızın ayrılmasının kanıtı, çünkü köprü geçilirken hayvan değiştirilmez atasözü aklıma geliyor. Eğer Avrupa Birliği’ne gireceksek ve bu sadece 4-5 sene sonra olabilecekse neden yeni bir para birimine şimdi geçelim ve neden 4-5 sene sonra bu sefer de Euro birimine geçmekle uğraşalım?

Ya başımızdakiler çok yanlış hareket ediyor ve bize her 2-3 senede bir kriz yaşatmaktan zevk alıyorlar, ya da bu YTL muhabbeti, Euro’ya hayır demenin başka bir anlamı….

Avrupa Birliği’nin Türkiye’ye ihtiyacı var , bunu her zaman söylüyorum çünkü en genç nüfusa sahip ülke biziz, yani GELECEK TÜRKİYE demek!

Yeni Türk Lirasının hayatımıza güzellikler ve krizsiz dönemler getirmesini ümit ediyorum. Avrupa Birliği’nin çatırdadığını yakın zamanda göreceksiniz, ve bizim de aradan çıkışımız çok güzel olacak…..Bu masal gibi okuduğunuz yazıyı 2010 senesinde tekrar okumanızı tavsiye ediyorum.

Saygılarımla

23.09.2004

Comments

comments

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.